Cardsguiden

Välj format och mall

Välj någon av kategorierna i listan till vänster. Välj sedan det format du vill ha – enkelsidiga kort på fotopapper, vikta kort eller vykort? Detta väljer du ovanför mallarna. Klicka sedan på den mall du vill använda och klicka på ”Ok, börja arbeta”. Vill du börja med en helt blank yta går du till listan och väljer ”Fri arbetsyta”. I exemplet väljer vi ett vikt Bröllopskort.

Cardsguiden 2 Cardsguiden 3 Cardsguiden 4 Cardsguiden 5

 

Ladda upp och dra in din bild

Låt oss börja med utsidan för att lägga in den bild vi vill använda. Klicka på ”Ladda upp bilder” och välj bilder. (Håll inne Ctrl (pc) / Cmd (mac) för att välja fler bilder.)

Cardsguiden ladda upp bild Cardsguiden välj bild Cardsguiden dra in bildCardsguiden skala bild Cardsguiden autokorr

Dra in en bild och släpp i bildboxen. Du kan zooma och flytta runt bilder i bildboxen genom att först klicka i mitten på bilden, för att sedan klicka och dra. Vill du ändra färg på kantlinjen runt din bild klickar du på verktygen i mitten på bilden väljer ”Kantlinje”. Klicka på ”Auto-korrigering” om du vill har mer kontrast i din bild.

 

Clip Art

För att lägga till fler och andra clip arts klickar du på ikonen med en sax uppe i menyn.

Cardsguiden 11 cliparts Cardsguiden cliparts 12 dra inClipart Cardsguiden 13 rutnät

Det finns massor att välja på och det är enkelt att dra in, minska eller öka storleken genom att dra i hörnen, rotera med det runda handtaget och klicka i mitten för att ändra opacitet, lägga en skugga eller glöd. Med rutnätet är det enkelt att placera objekten exakt där du vill ha dem.

Text

När du klickar i mitten på texterna får du upp en ruta för att göra ändringar. Du kan bland annat ändra typsnitt, storlek och lägga skuggor. Du kan även ändra färg med hjälp av färghjulet, Temafärger, senast använda färger eller använda pipetten.

Cardsguiden 14 ändra textCardsguiden 15 ändra text

Du kan växla mellan utsidan (fram och bak) och insidan. Vill du lägga till en ny textruta klickar du på verktyget uppe i menyn.

Cardsguiden 16 insida Cardsguiden 17 text paragraf Cardsguiden 18 fortsatt

När du är nöjd med ditt kort klickar du på ”Fortsätt”.

Lycka till!

Postat av Kategori Guider maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone