Fotoboksguiden

Programvara

Ladda ner och installera QuickBook. När installationen är klar kan du öppna programmet. Det kommer en dialogruta för uppdateringar -för att du ska få tillgång till alla böcker kryssar du i rutan ”Produkter” och klickar ”Installera”. Klicka avsluta när det hela är klart.

Välj format, pärm och mall

Välj ”Skapa projekt” för att välja produkttyp, dvs. tema. Du kan läsa mer om varje tema om du klickar på ”Information”. När du gjort ditt val klickar du på ”Nästa”. Därefter väljer du storlek och format och mjuk / hård pärm och klickar på ”Nästa”. Det sista du behöver göra innan du kan börja arbeta med din bok är att ge boken / projektet ett namn. I exemplet visar vi ”Färgade plattor” i storleken 20×20 med hård pärm.

Fotoboksguiden start Fotoboksguiden  produkttyp Fotoboksguiden info Fotoboksguiden gå vidare Fotoboksguiden namnge

 

Ladda upp och dra in bilder

Klicka på ”pluset” uppe till vänster och välj bilder (håll inne Ctrl (pc) / Cmd (mac) för att välja fler bilder) eller en hel mapp. Dra in bilder till bildboxarna eller klicka på ”Autoflöde” för att automatiskt fylla upp boken.

Fotoboksguiden lägg till bilder Fotoboksguiden dra in bilder Fotoboksguiden autoflöde

Du kan zooma in genom att klicka på förstoringsglaset. För att skala upp eller flytta en bild i bildrutan dubbelklickar du på bilden och drar i nedre högra hörnet och flyttar runt bilder i bildboxen.

Fotoboksguiden zoom Fotoboksguiden zoom

Vill du ha kantlinjer runt din bild eller ändra färg / storlek på kantlinjer – markera bilden / bilderna och gå till den första ikonen högst upp i det högra verktygsfältet. Kryssa i ”Kantlinje” och ändra storlek, färg och opacitet.

Fotoboksguiden kantlinjer

För att öka kontrasten i dina bilder – markera en eller flera bilder och gå till den andra ikonen högst upp i det högra verktygsfältet. Kryssa i ”Automatisk förbättring”.

 

Fotoboksguiden autokorrigering

Du ändrar bakgrundsfärgen i fliken ”Bakgrunder”, i den högra panelen.

Fotoboksguiden bakgrundsfärg

Du hittar ”Sidmallar” i panelen längst ned. Du drar enkelt in en mall på sidan.

Fotoboksguiden sidmall

I panelen längst ner hittar du även fliken ”Klippbok”. En del böcker ha massor med cliparts medan andra inte har några alls. Liksom med bilderna, drar du enkelt in objekten på sidan. Minska eller öka storleken genom att dra i hörnen, rotera med det gröna runda handtaget och ändra opacietet och annat i panelen till höger.

Fotoboksguiden klippbok

Text

Dubbelklicka i textboxen och skriv (klicka på ”Aa” upp i menyn för att lägga till en ny textbox). Om du vill ändra typsnitt, storlek etc. markerar du texten och gör de önskvärda inställningarna i panelen till höger. Lär dig mer om textverktyget här.

Fotoboksguiden text dubbelklicka Fotoboksguiden text markera

För att enkelt få en ny textruta, med samma typsnitt, färg etc. kan du kopiera och klistra in en textruta (Ctrl+c och Ctrl+v – pc / Cmd+c och Cmd+v – mac). För att justera / aligna objekt – markera och högerklicka.

Fotoboksguiden text kopiera justera

 

Förhandsgranska

Vi rekommenderar alltid att man förhandsgranskar sin bok. Småfel uppstår lätt och genom att ta en ordentlig titt kan man upptäcka och rätta till eventuella fel innan man beställer sin bok. Klicka på ”playpilen”.

Fotoboksguiden 19 förhandgranska

När du är klar klickar du på kundvagnen. Kryssa i ”Endast kritiska fel” i dialogrutan som kommer upp, och sedan på ”Ok”. I nästa dialogruta, läs igenom, kryssa i och klicka på ”Start”. En webbläsare öppnas och du kan logga in eller skapa ett konto. Här finns ytterligare beskrivning på hur du avslutar och beställer din fotobok.

Fotoboksguiden kundkorg Fotoboksguiden endast kritiska fel Fotoboksguiden villkor Fotoboksguiden logga in eller skapa konto

Lycka till!

Postat av Kategori Guider maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone