Personlig fotografering

Det är de personliga fotona som väcker mest känslor. Den där blicken, den unika omgivningen eller leendet som alltid finns när något visst händer. Det gäller att vara uppmärksam och ta till vara på dessa stunder och miljöer och använda det när man fotar sina nära och kära.

Personligt fotografering

Hur är man personlig

För någon som har djur eller barn är det nästan hur enkelt som helst. Sätt barnet eller katten bredvid en solros och du har en gullig bild att göra förstoringar, canvasar eller trycksaker av. Men om du vill ge något som handlar om mottagaren eller om din blom-och-katt-bild inte passar till din vän som fyller 30 så finns det även här hur mycket som helst att hitta på. Nyckeln är att komma på vad din vän gillar. Det kan vara att sy, äta blåbär eller vad som helst. Försök sedan att få med detta i en bild. Här kommer ett par förslag

Tema-fotografering

Säg att din vän är en mycket frusen person – då kan du ta ett porträtt liksom det här ovan. Det kan till exempel bli en snygg canvas eller omslaget på en fotobok.

personlig fotografering
Säg att din pappa, (mormor eller kusin etc.) gillar morotskaka väldigt mycket. Då kan du göra ett modernt stilleben genom att baka en kaka som du sedan ställer på ett snyggt underlag. Skär gärna upp en bit så att det inte ser så perfekt ut. För att ytterligare skapa intresse åt bilden kan du ta fram några morrötter, en skalare ett tjusigt träskärbräde och en påse mjöl. Lägg allt lite snyggt på köksgolvet och sätt igång kameran. Testa gärna att fota från olika vinklar.
En bonus är om du har barn eller katt etc. som du sätter mitt i arrangemanget. Här kan du få många roliga bilder som du kan använda till årets kalender, inbjudningskort till fest och kalas eller vad du själv tycker passar.

Ett stilrent foto

Ta exemplet blåbär, alltså om din vän gillar att äta blåbär. Då kan du försöka fota en riktigt nära bild på blåbär eller något man kopplar samman med blåbär. Sedan kan du göra en vräkig canvas eller om du tar en bildserie kan du göra flera mindre förstoringar, och ge bort.

personlig fotografering

 

Postat av Kategori Foto | Inspiration maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone