Fotokopior – Guiden

Välj bilder

Gå till QuickPrint, klicka på ”Välj bilder” och navigera och välj de bilder du vill använda. Håll inne Ctrl (pc) / Cmd (mac) för att välja fler bilder. Klicka ”Ladda upp” för att gå vidare.

Småbildsguiden 1 Småbildsguiden 2 Småbildsguiden 3

 

Inställningar

Du kan välja om du vill göra inställningar för alla uppladdade bilder (”Fler inställningar”) eller för en bild (”Inställningar per bild”).
Om du t.ex. vet att du vill ha en vit ram på alla dina bilder och att de ska vara på matt fotopapper och inte det förvalda alternativet blankt – då kan det vara smart att göra dessa ändringar i de gemensamma inställningarna.

Småbildsguiden 5 Småbildsguiden 7 Småbildsguiden 6 Småbildsguiden 8

Vill du ha några bilder lite större eller i ett annat format, klicka på den lilla bildikonen för att se bilden större och göra ändringar för just den bilden. Bläddra mellan dina bilder med hjälp av pilen.

Småbildsguiden 9

En liggande bild kanske önskas vara kvadratisk – då kan du ändra storlek och direkt se hur bilden kommer att klippas. Vill du ändå att hela bilden ska få plats måste du välja ”Fit in” istället för ”Fill out”. Med ”Fit in” kommer bilden skalas ner och få vita kanter upptill och nertill.

Småbildsguiden 10 Småbildsguiden 11 Småbildsguiden 11b

I den här vyn ser du hur t.ex. ramar och filter ser ut. Har du blandade format bör du även använda blandade ramar. Risken är att en kvadratisk bild få bredare kanter upptill och nertill om den har samma ram som är till för rektangulära bilder. Klicka på det röda krysset när du är färdig med inställningarna.

Småbildsguiden 12 Småbildsguiden 13 Småbildsguiden 14

När du är klar klickar du på ”Nästa”. Skriv din e-postadress för att logga in eller skapa ett konto för att genomföra beställningen.

Lycka till!

Postat av Kategori maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone