Planera en fotobok

planera din fotobok

Fotoböcker kan man göra i alla möjliga kategorier; familjeresa, bröllop, dop, min första bok, recept etc. Och det behöver inte vara speciellt svårt att göra fotoböcker, bara man strukturerar och planerar arbetet lite. Här kommer några handfasta tips på hur du kan göra processen lättare:

  1. Skapa en mapp och lägg in alla de bilder som du kan tänkas vilja använda. Gå igenom alla bilder och ta bort de du vet att du inte vill använda. Skapa ev. undermappar om du vill sortera bilderna ytterligare.
  2. Ett alternativ är att döpa om bilderna så att den första bilden t.ex. heter 0001.jpg, nästa 0002.jpg etc. På så sätt kan du enkelt fylla hela din bok med endast ett klick!
  3. Ytterligare tips: Titta igenom böckerna för att se vilken design du vill använda – på så sätt kan du redan innan du börjar med din fotobok ha koll på hur många bilder din bok kommer att ha. Hittar du en design som du gillar men som inte har så många bildboxar som du önskar kan du alltid lägga till och anpassa designen så att den passar dig. Att lägga till eller ta bort sidor, byta sidmallar och lägga till bildboxar är enkelt. Här kan du läsa mer om det.
  4. Vare sig du fyller upp boken med ”Autofill” eller ”drar in dem manuellt” är det bra att gå igenom hela boken, sida för sida för att se om allt ser bra ut och att det blir så som man vill ha det. Titta även på bilderna så att de ligger bra i själva bildboxarna – man kan dubbelklicka på bildboxen för att sedan flytta bilden i boxen. Läs mer om det här.
  5. Det finns olika mängder med textboxar, beroende på vilken design du väljer, och vissa har inga textboxar alls. Det är enkelt att lägga till textboxar och formatera texten så som man önskar – här kan du läsa mer om det. Var noga med att gå igenom boken för att ändra eller skriva till de texter du vill.
  6. Titta även igenom boken så att bilder och grafik ligger så som du önskar. Ibland kan man råka flytta något så att det hamnar på något annat eller halvt utanför boken.
  7. När du känner dig nöjd är det bara att klicka på kundvagnen och följa anvisningarna.
planera fotobok

Lycka till med skapandet!

Postat av Kategori Fotoböcker | Inspiration maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone