Stick ut med snyggaste visitkortet

Visitkort inspiration

Bestäm vad som är viktigast

Vad vill du att folk ska göra med ditt kort? Vill du att de tar flera stycken och ger till vänner och bekanta, att de ska maila dig så fort de kan, göra en beställning, eller vill du att de sparar det till blåsiga dagar? Ibland behöver e-mailadressen extra fokus, eller webbadressen och ibland är det viktigare med tydlig information om vem man är och vad man gör.

Branchen bestämmer känslan

Om du till exempel driver ett eventföretag vill du kanske att ditt visitkort ska visa både din kreativa och professionella sida, utan att det blir skrikigt eller förvirrande. Då kan du till exempel använda en begränsad men stark färgpalett, leka något med typografin och grafiska element eller relevanta bild. Om du är ekonom och hjälper människor med deras deklaration, vill du kanske att ditt kort ska vara stilrent med kort och koncist fakta. Då använder du kanske ett subtilt mönster som bakgrund och en eller två färger till text och grafik.

Visitkort stilrentVisitkort färgstarkt

Det är du som är huvudpersonen

Även om du behöver ta hänsyn till ovanstående så är det ändå dig det handlar om. Var inte rädd för att vara personlig och låta din person lysa igenom. Ärlighet och äkthet är ändå det som håller i längden.

Till din hjälp har vi förberett några layouts, så att du slipper sitta och stirra på en vit arbetsyta. Välj den som passar dig bäst och ändra sedan precis så mycket som du vill. QuickCards – det är enkelt och roligt.

Postat av Kategori Inspiration maj 2014

Att dela är roligt...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone